Avsändare – Till startsidan
Start

Gör ingen grej av det alkoholfria alternativet

Gör ingen grej av det alkoholfria alternativet

Gör ingen grej av det alkoholfria alternativet

Det finns massor av anledningar till att inte dricka drinkar, vin, öl och cider. Man kanske tränar inför ett lopp, väntar smått, äter medicin eller helt enkelt inte känner för det.

Oavsett varför ska det inte behöva bli en grej – att gå på fest är sprallig glädje, men inte samma sak som att dricka alkohol.

Men ibland blir det en grej. En fråga om varför någon inte dricker. Ett trist ”vad tråkig du är, slappna av!”. Ett lite plumpt ”är du gravid eller?”. Utan baktanke, men jobbigt för den som får frågan. Och egentligen är det himla märkligt att det ibland är en grej att avstå alkohol när tvärtom borde vara rimligare.

Här kommer några enkla tips som är lätta att följa – och som gör att ingen behöver känna sig utanför för att de inte dricker något med alkohol.

  • Likadana glas till alla gäster. Servera dryck med alkohol i likadana glas som dom du serverar alkoholfritt.
  • Passande dryck till alla. Är det mousserande till förrätt – köp mousserande alkoholfritt också. Öl till huvudrätten, botanisera bland alla alkoholfria kvalitetsöl som finns idag. Det finns en uppsjö riktigt bra muster på bär och äpplen, suveräna till mat och i snygga flaskor.
  • Var inte för frågvis – vissa vill kanske hålla sin anledning hemlig ett tag till.
  • Stötta den alkoholfria gästen. Tråkar eller frågar någon om varför hen inte dricker – säg till den som frågar lite skämtsamt. Att inte dricka är en icke-fråga.
  • Förbered dig. Vet du att någon inte dricker alkohol – fråga innan om de har någon favoritdryck du ska ordna.

Vårt sortiment av alkoholfria drycker