Avsändare – Till startsidan

Listor

Beställningar

Bokningar

Bevakningar

Privatimporter

Kontouppgifter

Logga ut

Start

Märkning: Alkoholfritt

Märkning: Alkoholfritt

Märkning: Alkoholfritt

Hos oss hittar du en mängd olika alkoholfria produkter, som har maximalt 0,5 procent alkohol. 

Vad räknas som alkoholhaltig dryck? 

Drycker som innehåller mer än 2,25 procent alkohol klassas i svensk lag som alkoholdrycker. Enligt EU måste alkoholhalten sättas ut på etiketten om den är över 1,2 procent. 

Vad är alkoholfri dryck på Systembolaget?  

På Systembolaget har vi dragit den övre gränsen för alkoholfri dryck vid 0,5 procent. Det är alltså en strängare gräns än vad lagen kräver. 

På hyllorna där det står alkoholfritt hittar du drycker som kan ha en alkoholhalt upp till 0,5 procent. Den nivån kan du vara trygg med om du till exempel ska köra. 

Varför inte en gräns på 0,0 procent?

Alkoholfria drycker kan ibland innehålla den lilla mängden alkohol 0,05 procent, trots att de är märkta som 0,0 procent på produktens etikett. Flera alkoholfria drycker görs ibland av drycker som från början innehållit alkohol. Då det är tekniskt svårt att få bort precis all alkohol när man tillverkar den alkoholfria varianten har vi inte satt gränsen på 0,0 procent.

Alkoholfritt i sortimentet

Till alla våra alkoholfria drycker

Alkoholfritt märkning

Alkoholfritt hyllkantsmarkering.

Alkohol och graviditet

Under en graviditet gäller nolltolerans för alkohol. Det går inte att sätta en gräns för vad som är säkert för fostret och även måttliga mängder alkohol kan orsaka skada. Därför rekommenderar Livsmedelsverket att helt avstå från alkohol så snart någon tror sig vara gravid. 

Livsmedelsverket om alkohol och graviditet   

Hitta alkoholfritt i våra butiker

Alkoholfritt finns på platser som är utmärkta i butiken. På gavlar eller precis vid kassorna har vi aldrig annat än alkoholfritt. Läs mer om alkoholfritt.