Baia's WineTsitska Tsolikauri Krakhuna, 2024
Flaska
·
750 ml
·
13 % vol.
265:33 kr/l
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak inslag av gula päron, timjan, aprikos, äpplen, nektarin och grillad citron. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Innehåller: Sulfiter
Innehåller: Sulfiter
Färg
Gul färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula päron, vitpeppar, grillad citron, torkade örter, aprikos och äpplen.
Smak
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak inslag av gula päron, timjan, aprikos, äpplen, nektarin och grillad citron.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Gul färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula päron, vitpeppar, grillad citron, torkade örter, aprikos och äpplen.
Smak
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak inslag av gula päron, timjan, aprikos, äpplen, nektarin och grillad citron.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Fisk
Fågel
Grönsaker
Serveringstips
Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller till rätter av fisk eller kyckling.
Fisk
Fågel
Grönsaker
Innehåller 6,4 standardglas
Flaska · 750 ml · 13 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 6,4 standardglas
Flaska · 750 ml · 13 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
750 ml
664 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
750 ml
664 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
60% tsolikouri, 20% tsitska och 20% krakhuna.
Ursprung
Georgien ligger nordöst om Turkiet, öster om Svarta havet. Druvorna till detta vin kommer från regionen Imereti.
Producent
Baia's Wine
Om producenten
Baia's Wine grundades 2015 av Baia Abuladze, vars familj har producerat vin i flera generationer. Familjen har alltid gjort vin enligt den georgiska traditionen med skalmaceration och vinifiering i leramfora, qvevri. Och det är denna tradition Baia tagit vidare med tillägget att hon ställt om till ekologisk odling. Vingårdarna ligger kring byn Obcha i Imereti.
Tillverkning
Musten spontanjäste i leramfora, så kallade qvevri. Jäsning och skalmaceration varade cirka två veckor.
Visste du att...
Qvevri är namnet på de lerkärl vinet tillverkats i och lagrats på. I Georgien har man hittat liknande kärl för vintillverkning som är cirka 8000 år gamla. Under historiens gång har kärlen blivit större och större. För att kärlen inte skulle gå sönder av trycket i jäsningen började man gräva ner dem. Förutom att krusen blev stadigare så hade det också fördelen att det är svalare under marken, något som är en fördel för både tillverkning och lagring.
Råvaror
60% tsolikouri, 20% tsitska och 20% krakhuna.
Ursprung
Georgien ligger nordöst om Turkiet, öster om Svarta havet. Druvorna till detta vin kommer från regionen Imereti.
Producent
Baia's Wine
Om producenten
Baia's Wine grundades 2015 av Baia Abuladze, vars familj har producerat vin i flera generationer. Familjen har alltid gjort vin enligt den georgiska traditionen med skalmaceration och vinifiering i leramfora, qvevri. Och det är denna tradition Baia tagit vidare med tillägget att hon ställt om till ekologisk odling. Vingårdarna ligger kring byn Obcha i Imereti.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Grapeskin Wines AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
26/9 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Grapeskin Wines AB
Förslutning
Naturkork
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Liknande vin
Låt Amelia hitta vin med liknande smak
Testa vår AI-funktion Amelia som har testats av våra dryckesexperter.


