Kishu MonogatariUmeshu
Tillverkad i
Japan1 flaska à 720ml
·
720 ml
·
14,5 % vol.
415:28 kr/l
Söt, fruktig smak med tydlig karaktär av plommon, inslag av aprikoskärnor, mandelmassa, apelsin, honung och kryddor. Serveras vid 8-12°C som aperitif, digestif eller till frukt- eller bärdesserter.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Innehåller: Inga allergener
Innehåller: Inga allergener
Färg
Mörk, gul färg.
Doft
Fruktig doft med tydlig karaktär av plommon, inslag av aprikoskärnor, mandel, honung och citrus.
Smak
Söt, fruktig smak med tydlig karaktär av plommon, inslag av aprikoskärnor, mandelmassa, apelsin, honung och kryddor.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Färg
Mörk, gul färg.
Doft
Fruktig doft med tydlig karaktär av plommon, inslag av aprikoskärnor, mandel, honung och citrus.
Smak
Söt, fruktig smak med tydlig karaktär av plommon, inslag av aprikoskärnor, mandelmassa, apelsin, honung och kryddor.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Serveringstips
Serveras vid 8-12°C som aperitif, digestif eller till frukt- eller bärdesserter.
Aperitif
Avec/digestif
Dessert
Serveringstips
Serveras vid 8-12°C som aperitif, digestif eller till frukt- eller bärdesserter.
Aperitif
Avec/digestif
Dessert
Innehåller 6,9 standardglas
1 flaska à 720ml · 720 ml · 14,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 6,9 standardglas
1 flaska à 720ml · 720 ml · 14,5 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
1 flaska à 720ml
720 ml
673 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
1 flaska à 720ml
720 ml
673 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Producent
Heiwa Shuzo
Om producenten
Heiwa Shuzo ligger i Kainan City i Wakayama, Japan. Firman grundades 1928.
Tillverkning
Hela omogna plommon skördas, tvättas och avstjälkas för att därefter macerera tillsammans med sake eller shochu (sake-destillat) och sockerlag i cirka ett år. Därefter avlägsnas plommonen och den färdiga Umeshun får mogna på ståltankar i cirka två till tre år.
Visste du att...
Plommonvinet Umeshu har fått sitt namn från umefrukten, som är ett japansk plommon.
Producent
Heiwa Shuzo
Om producenten
Heiwa Shuzo ligger i Kainan City i Wakayama, Japan. Firman grundades 1928.
Tillverkning
Hela omogna plommon skördas, tvättas och avstjälkas för att därefter macerera tillsammans med sake eller shochu (sake-destillat) och sockerlag i cirka ett år. Därefter avlägsnas plommonen och den färdiga Umeshun får mogna på ståltankar i cirka två till tre år.
Visste du att...
Plommonvinet Umeshu har fått sitt namn från umefrukten, som är ett japansk plommon.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Skruvkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
10/10 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Skruvkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.


