Öltillverkning & ingredienser

Öl tillverkas i fem steg med huvudsakligen fyra ingredienser – malt, humle, jäst och vatten. Sätt dig till rätta för att grotta ned i maltrostning, mäskning, vörtkok och jäsningens ädla konst.

Illustration med ölingredienserna malt, humle och jäst.

BRYGGARNAS HEMLIGHETER

Vad ger ölets smak, färg och skum?

Malten, humlen, vattnet och jästen påverkar hur du upplever ett öl. Men hur skapar bryggaren ölets karaktär? Kliv in i en värld där val och hantering av ingredienserna är A och O.

Vad gör vad i ölet

Nörda ned dig: Ölbryggningens 5 steg

Skrot och stamvört. Groning och kölning. Bittergiva och aromgiva, estrar, aldehyder och fenoler. Plattpastörisering. Infusionsmäskning. Primärjäsning. Vill du bli expert på öltillverkning finns mycket att lära. Varför inte börja här nedanför?

Vissnande klätterväxt, humle.

Ingredienser

Välkommen till humlens värld!

Ölets dyraste ingrediens har smått magiska egenskaper. Glänta på dörren till en värld av beska, smak och doft.

Läs mer