Apple Cup
Kombinationen äpple och kanel är en klassiker. Här gifter sig smakerna genom torr äppelcider i sällskap med den kryddiga barken. Mynta och rivet apelsinskal bidrar med friskhet i karaffen.
Ingredienser till 7-8 glas
- Torr äppelcider. En förpackning á 50 cl eller två 33 cl.
- 1–2 äpplen
- 1 knippe mynta (cirka 20 blad)
- Skalet från en apelsin
- 1-2 kanelstänger
- 2 dl ginger ale
- Is
- Kärna ur och skiva äpplen tunt och lägg ner i karaff eller bägare av glas.
- Riv skalet från en apelsin med den fina delen på rivjärnet, se till att inget vitt från skalet följer med.
- Lägg myntan och kanelstängerna i karaffen innan du adderar isen. Ju större iskuber du använder desto långsammare kommer isen att smälta.
- Fyll upp med den torra äppelcidern tills karaffen är nästan full.
- Toppa med ginger ale för att ge bålen en lite kryddigare karaktär. Servera kall i lågt tumblerglas.
Röda äpplen, kanel och apelsin ger smak till ciderdrinken Apple Cup.