Systembolaget

Logga in

Varukorg

Start
Cider & Blanddryck
Ciderdrinkar
Apple Cup

Kunskap & Inspiration

  • Vad är cider?
  • Ciderdrinkar
  • Socker i cider och blanddryck
  • Cidertillverkning
  • Blanddryck
  • Liten ordlista
  • Svensk cider
  • Engelsk cider
  • Fransk cider
  • Spansk cider
  • Vad är iscider?

Apple Cup

Kombinationen äpple och kanel är en klassiker. Här gifter sig smakerna genom torr äppelcider i sällskap med den kryddiga barken. Mynta och rivet apelsinskal bidrar med friskhet i karaffen.

Ingredienser till 7-8 glas

  • Torr äppelcider. En förpackning á 50 cl eller två 33 cl.
  • 1–2 äpplen
  • 1 knippe mynta (cirka 20 blad)
  • Skalet från en apelsin
  • 1-2 kanelstänger
  • 2 dl ginger ale
  • Is
  • Kärna ur och skiva äpplen tunt och lägg ner i karaff eller bägare av glas.
  • Riv skalet från en apelsin med den fina delen på rivjärnet, se till att inget vitt från skalet följer med.
  • Lägg myntan och kanelstängerna i karaffen innan du adderar isen. Ju större iskuber du använder desto långsammare kommer isen att smälta.
  • Fyll upp med den torra äppelcidern tills karaffen är nästan full.
  • Toppa med ginger ale för att ge bålen en lite kryddigare karaktär. Servera kall i lågt tumblerglas.

Vit kopp fylld av bruna kanelstänger. På var sida om koppen ligger det röda äpplen.

Röda äpplen, kanel och apelsin ger smak till ciderdrinken Apple Cup. 

Illustration delat äpple Apptini.

Cidervariant av martini

App-tini