Avsändare – Till startsidan

Listor

Beställningar

Bokningar

Bevakningar

Privatimporter

Kontouppgifter

Logga ut

StartCider & BlanddryckCiderdrinkar

Apple Cup

Apple Cup

Kunskap & Inspiration

  • Vad är cider?
  • Ciderdrinkar
  • Socker i cider och blanddryck
  • Cidertillverkning
  • Blanddryck
  • Liten ordlista
  • Svensk cider
  • Engelsk cider
  • Fransk cider
  • Spansk cider
  • Vad är iscider?

Apple Cup

Kombinationen äpple och kanel är en klassiker. Här gifter sig smakerna genom torr äppelcider i sällskap med den kryddiga barken. Mynta och rivet apelsinskal bidrar med friskhet i karaffen.

Ingredienser till 7-8 glas

  • Torr äppelcider. En förpackning á 50 cl eller två 33 cl.
  • 1–2 äpplen
  • 1 knippe mynta (cirka 20 blad)
  • Skalet från en apelsin
  • 1-2 kanelstänger
  • 2 dl ginger ale
  • Is
  • Kärna ur och skiva äpplen tunt och lägg ner i karaff eller bägare av glas.
  • Riv skalet från en apelsin med den fina delen på rivjärnet, se till att inget vitt från skalet följer med.
  • Lägg myntan och kanelstängerna i karaffen innan du adderar isen. Ju större iskuber du använder desto långsammare kommer isen att smälta.
  • Fyll upp med den torra äppelcidern tills karaffen är nästan full.
  • Toppa med ginger ale för att ge bålen en lite kryddigare karaktär. Servera kall i lågt tumblerglas.

Vit kopp fylld av bruna kanelstänger. På var sida om koppen ligger det röda äpplen.

Röda äpplen, kanel och apelsin ger smak till ciderdrinken Apple Cup.