Avsändare – Till startsidan
StartAlkoholfrittAlkoholfritt till maten

Alkoholfri öl till buffén

Alkoholfri öl till buffén

Kunskap & Inspiration

  • Alkoholfritt till maten
  • Alkoholfria drinkar & mocktails
  • Äppelmust
  • Alkoholfri cider
  • Alkoholfri öl
  • Alkoholfritt vin
  • Mousserande te

Alkoholfri öl till buffén

Det alkoholfria ölet är en riktig hjälte på buffébordet. Det matchar allt från pastasallad, pizza och sill till heta kycklingspett och västerbottensostpaj. 

Buffé i all ära, men det är inte busenkelt att hitta en dryck som passar till alla rätter på bordet. Där kommer det alkoholfria ölet in i bilden. I dag hittar du precis lika smakrika ölsorter som öl med alkohol. Vad sägs till exempel om en rejäl beska, blomfruktiga aromer eller ett klassiskt alkoholfritt veteöl?

Många smakvänner 

Vad är det då som gör att alkoholfri öl till buffén passar så bra? Det beror på flera saker. En buffé innehåller ofta många olika grundsmaker där salta, friska och lite söta smaker blandas. En alkoholfri öl med liten till medelstor beska är en gyllene mellanväg som klarar av att matcha det mesta utan att det blir stora krockar. Kolsyran gör dessutom att fet och tung mat känns lite lättare. 

Så väljer du rätt

Beroende på vilka rätter du har på buffébordet passar olika alkoholfria ölsorter mer eller mindre bra. Här är några tips på vägen.

Besk öl till salt och syrlig mat 

Öl med mycket beska gör att maten upplevs som mindre salt, därför kan en besk alkoholfri öl vara bra till exempelvis salt skink- och ostpaj. Ett beskt öl passar även bra till syrlig och citrusfrisk mat, exempelvis inlagd sill eller limemarinerad lax. Beskan balanserar upp de syrliga och friska smakerna på ett bra sätt.

Alkoholfri öl med tydlig till påtaglig beska

Mild öl till havets läckerheter 

Skaldjur har grundsmaken umami som förstärker ölets beska. Därför passar ett milt öl med lite beska bra. 

Alkoholfri öl med låg beska

Veteöl till heta rätter 

Het mat gör att ölets beska blir tydligare, därför går ett milt alkoholfritt veteöl bra till thaibuffé och olika rätter med sting. Veteöl kan också ha kryddiga koriandertoner som trivs ihop med många asiatiska rätter.

Alkoholfri veteöl