Alkoholfri eggnog

Alkoholfri eggnog

Alkoholfri eggnog är en alkoholfri variant av en amerikansk klassiker. Det här receptet är skrivet av den amerikanske bartendern Jeffrey Morgenthaler, baserad i Portland, USA. Alkoholfri eggnog är en gräddig, söt och kryddig drink med smak av vanilj och muskot. Recept för cirka 65 cl färdig eggnog. 

 

Ingredienser & recept för alkoholfri eggnog

  • 2 stora ägg, gärna rumstempererade
  • 75 g mörkt socker
  • 12 cl mjölk, gärna rumstempererad
  • 30 cl vispgrädde
  • 1 cl vaniljextrakt
  • ½ tsk riven muskot

Garnering

Riven muskot

Glas

Irish coffee-glas, eller glöggmugg

Gör så här:

  1. Knäck äggen och mixa dem på låg hastighet i en blender. Tills blandningen är slät.
  2. Häll långsamt ner sockret, lite i taget, sockret behöver inte lösa sig helt i det här steget.
  3. Tillsätt vaniljextrakt och muskot.
  4. Häll långsamt ner mjölken, lite i taget.
  5. Häll långsamt ner vispgrädden, lite i taget.
  6. Ställ in blandningen i kylen, tills du är redo att servera.
  7. Servera eggnog i ett kylt glas.
  8. Garnera med riven muskot.

 

Dela via