
Alkoholfri eggnog
Alkoholfri eggnog är en alkoholfri variant av en amerikansk klassiker. Det här receptet är skrivet av den amerikanske bartendern Jeffrey Morgenthaler, baserad i Portland, USA. Alkoholfri eggnog är en gräddig, söt och kryddig drink med smak av vanilj och muskot. Recept för cirka 65 cl färdig eggnog.
Ingredienser & recept för alkoholfri eggnog
- 2 stora ägg, gärna rumstempererade
- 75 g mörkt socker
- 12 cl mjölk, gärna rumstempererad
- 30 cl vispgrädde
- 1 cl vaniljextrakt
- ½ tsk riven muskot
Garnering
Riven muskot
Glas
Irish coffee-glas, eller glöggmugg
Gör så här:
- Knäck äggen och mixa dem på låg hastighet i en blender. Tills blandningen är slät.
- Häll långsamt ner sockret, lite i taget, sockret behöver inte lösa sig helt i det här steget.
- Tillsätt vaniljextrakt och muskot.
- Häll långsamt ner mjölken, lite i taget.
- Häll långsamt ner vispgrädden, lite i taget.
- Ställ in blandningen i kylen, tills du är redo att servera.
- Servera eggnog i ett kylt glas.
- Garnera med riven muskot.
Dela via