Añejo highball

Añejo highball

Añejo highball skapades på 1990-talet av Dale DeGroff på The Rainbow Room, New York City, USA. Det är en kryddig och pärlande drink med tydlig smak av citrus och ingefära.

Du kanske också gillar den alkoholfria drinken ginger beer daiquiri

 

Ingredienser & recept för añejo highball

  • 4,5 cl mörk rom
  • 1,5 cl apelsinlikör (triple sec)
  • 1 cl limejuice
  • ett stänk cocktailbitter
  • 6 cl ginger ale-läsk

Garnering

  • Apelsin
  • Lime

Glas

Highballglas

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser utom ginger ale-läsk i en shaker och skaka med is i cirka 8-12 sekunder.
  2. Sila upp dem i ett highballglas fyllt med is.
  3. Toppa med ginger ale-läsk. 
  4. Garnera med en limeklyfta och en apelsinskiva.

Dela via