Avsändare – Till startsidan
StartSpritDrinkar och cocktailsVodkadrinkar

Bloody Mary

Kunskap & Inspiration

  • Hur tillverkas sprit?
  • Whiskykunskap
  • Tequila
  • Rom – lär dig mer
  • Vad vet du om vodka?
  • Gin & genever
  • Cognac
  • Calvados, likör och andra spritsorter
  • Drinkar och cocktails
  • Spritprovning

Bloody Mary

En kryddig tomatdrink med extra sting genom lite tabasco och rivig pepparrot. Skapad 1921 på Harry´s New York Bar i Paris.

Så blandas en Bloody Mary

  • 4-6 cl vodka
  • 1-2 cl saft av citron
  • 10-15 cl tomatjuice
  • Salt, peppar, sellerisalt, Tabasco, Worcestershiresås
  • Eventuellt riven pepparrot
  • Garnering: selleristjälk, citron

Högt glas fyllt med rödfärgad vätska, isbitar samt en sellerikvist.

  • Börja med kryddorna, Worcestershiresås och 2-3 isbitar i ett highballglas. Tillsätt vodka och citron.
  • Avsluta med tomatjuice och rör om. Sätt i en selleristjälk och en citron på kanten.
  • Var försiktig med kryddningen, det är bättre att komplettera när du smakat av. Tillsätt eventuellt även riven pepparrot.