
Hemingway daiquiri
Hemingway daiquiri, även kallad papa doble eller Hemingway special. Den har sitt ursprung i Havanna-baren La Floridita där Ernest Hemingway sägs ha beställt en vanlig daiquiri, men sedan kommenterade han att han föredrar drinken utan socker och med dubbelt så mycket rom. Det blir då en syrlig, lätt och luftig drink med smak av lime, grapefrukt och maraschinokörsbär.
Drinkar på ljus rom
Ljus rom är vanligast i drinkar och har en vattenklar till svagt gul färg. Den fatlagras sällan, eller endast under en kort period, och har ofta en lätt karaktär. Smaken är torr och präglas i de flesta fall av lätta aromer av gräs, frukt och vanilj. Ljus rom används i första hand i olika drinkar.

Du kanske också gillar den alkoholfria drinken grapefruit daiquiri #2
Ingredienser & recept för Hemingway daiquiri
- 5 cl ljus rom
- 1 cl maraschinolikör
- 3 cl limejuice
- 2 cl grapefruktjuice
- 2 cl sockerlag
Garnering
Maraschinokörsbär
Glas
Cocktailglas
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall.
- Dubbelsila upp i ett kylt cocktailglas.
- Garnera med ett maraschinokörsbär.
Dela via






