
Queen's park swizzle
Queen’s park swizzle är en klassiker med tiki-tendenser. Drinken har sitt ursprung i Trinidad på 1920-talet och var hotellet Queen’s Park Hotel´s signaturdrink. Hotellet har sedan länge stängt, men drinken lever kvar som en populär klassiker. Det är en kryddig, lätt och luftig drink med smak av mörk rom, mynta och lime.
Finns också som alkoholfri queen’s park swizzle
Ingredienser & recept för queen’s park swizzle
- 5 cl mörk rom
- 3 cl limejuice
- 2 cl sockerlag
- 3-4 stänk cocktailbitter
- 8-10 mynta blad
Garnering
Mynta
Glas
Highballglas
Gör så här:
- Häll myntablad, sockerlag och limejuice i ett highballglas.
- Muddla myntan (stöt den lite lätt så att smaken frigörs, men inte så hårt att bladen går sönder i mindre bitar).
- Tillsätt mörk rom och fyll glaset till hälften med krossad is.
- Rör om drinken genom att "swizzla" den.*
- Fyll upp glaset med mer krossad is.
- Toppa med några stänk cocktailbitter.
- Garnera med en kvist mynta.
* Metoden "swizzle" utförs traditionellt med en så kallad "swizzle stick", men det fungerar även bra med en vanlig barsked. Det går ut på att man rullar pinnens eller barskedens skaft mellan sina handflator fram och tillbaka så att drinken rörs om hastigt och ordentligt.
Dela via

