Glubbel – bubblande glöggdrink

Glubbel – bubblande glöggdrink

Glubbel är en söt och frisk drink med antingen vit eller röd glögg i basen. Tack vare mousserande vin och glöggsmaken passar den bäst som välkomstdrink under vinterhalvåret.


Ingredienser & recept (1 kanna / ca 6 glas)

  • 75 cl torrt vitt mousserande vin (exempelvis cava, prosecco, champagne)
  • 20–30 cl vit glögg eller röd glögg
  • 1 apelsin, skivad
  • Färska eller frysta lingon
  • Is

Garnering

Apelsinskiva

Glas

Vinglas

Gör så här

  1. Kyl både glögg och mousserande vin ordentligt i förväg.
  2. Fyll en karaff med glögg och lägg i apelsinskivor och lingon.
  3. Precis före servering – fyll på med mousserande vin.
  4. Rör försiktigt och servera i vinglas.
  5. Garnera gärna med apelsinskiva och/eller lingon på toppen.

Glubbel svensk idé

Glubbel är ett svenskt fenomen som växte fram under 2010-talet, framför allt på grund av mixen av sociala medier, julmingel och svensk glöggkultur. Det finns ingen enskild “uppfinnare”  drinken har mer uppstått som en populär kombination som sedan blev viral.