
Glubbel – bubblande glöggdrink
Glubbel är en söt och frisk drink med antingen vit eller röd glögg i basen. Tack vare mousserande vin och glöggsmaken passar den bäst som välkomstdrink under vinterhalvåret.
Ingredienser & recept (1 kanna / ca 6 glas)
- 75 cl torrt vitt mousserande vin (exempelvis cava, prosecco, champagne)
- 20–30 cl vit glögg eller röd glögg
- 1 apelsin, skivad
- Färska eller frysta lingon
- Is
Garnering
Apelsinskiva
Glas
Vinglas
Gör så här
- Kyl både glögg och mousserande vin ordentligt i förväg.
- Fyll en karaff med glögg och lägg i apelsinskivor och lingon.
- Precis före servering – fyll på med mousserande vin.
- Rör försiktigt och servera i vinglas.
- Garnera gärna med apelsinskiva och/eller lingon på toppen.
Glubbel svensk idé
Glubbel är ett svenskt fenomen som växte fram under 2010-talet, framför allt på grund av mixen av sociala medier, julmingel och svensk glöggkultur. Det finns ingen enskild “uppfinnare” – drinken har mer uppstått som en populär kombination som sedan blev viral.



