Sazerac drinkrecept

Sazerac drinkrecept

Drinken sazerac har sina rötter i New Orleans, USA. Thomas H. Handy på Sazerac Coffee House var tvingad att ändra sitt recept från cognac till ryewhiskey under tiden som phylloxera härjade i vingårdarna i Europa på 1860- och 1870 talet. Sazerac är en kryddig och fyllig drink med tydlig smak av whiskey.

Utforska gärna även våra alkoholfria alternativ, vi har recept på över 100 alkoholfria drinkar

 

Ingredienser & recept för sazerac

  • 5 cl ryewhiskey
  • 1 cl sockerlag
  • 4 stänk cocktailbitter
  • 1 cl absint

Garnering

Citronzest

Glas

Rocksglas

Gör så här:

  1. Tvätta ett rocksglas med absint. Detta görs genom att snurra runt glaset så att absinten lämnar kvar en hinna. Häll ut eventuell kvarvarande absint.
  2. Häll alla övriga ingredienser i ett rörglas med is.
  3. Rör drinken i cirka 15-30 sekunder.  
  4. Sila upp i det absinttvättade rocksglaset.
  5. Servera drinken utan is.
  6. Garnera med en citronzest i glaset.

Dela via