
Sazerac drinkrecept
Drinken sazerac har sina rötter i New Orleans, USA. Thomas H. Handy på Sazerac Coffee House var tvingad att ändra sitt recept från cognac till ryewhiskey under tiden som phylloxera härjade i vingårdarna i Europa på 1860- och 1870 talet. Sazerac är en kryddig och fyllig drink med tydlig smak av whiskey.
Utforska gärna även våra alkoholfria alternativ, vi har recept på över 100 alkoholfria drinkar
Ingredienser & recept för sazerac
- 5 cl ryewhiskey
- 1 cl sockerlag
- 4 stänk cocktailbitter
- 1 cl absint
Garnering
Citronzest
Glas
Rocksglas
Gör så här:
- Tvätta ett rocksglas med absint. Detta görs genom att snurra runt glaset så att absinten lämnar kvar en hinna. Häll ut eventuell kvarvarande absint.
- Häll alla övriga ingredienser i ett rörglas med is.
- Rör drinken i cirka 15-30 sekunder.
- Sila upp i det absinttvättade rocksglaset.
- Servera drinken utan is.
- Garnera med en citronzest i glaset.
Dela via


