Ramos gin fizz

Ramos gin fizz

Ramos gin fizz är en klassisk drink från slutet av 1880-talet. Ramos gin fizz, eller New Orleans fizz - som den kallades från början, skapades av bartendern Henry Charles Ramos på Imperial Cabinet Saloon i New Orleans, Louisiana. Enligt legenden ska en ramos gin fizz skakas i 12 minuter. Det är en syrlig och gräddig drink med tydlig smak av citrus och gin.

Du kanske också gillar den alkoholfria drinken the grey fox

 

Ingredienser & recept för Ramos gin fizz

  • 6 cl old tom gin (sök på "old tom" bland gin i sortiment så hittar du rätt)
  • 1,5 cl citronjuice
  • 1,5 cl limejuice
  • 2,5 cl sockerlag
  • 3 cl grädde
  • 4 droppar apelsinblomvatten
  • 2,5 cl äggvita
  • sodavatten

Garnering

  • Apelsin
  • Mynta

Glas

Highballglas

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser förutom sodavatten i en shaker och skaka utan is, för att skapa ett luftigt skum av äggvitan och grädden. (12 minuter om du vill) 
  2. Fyll sedan shakern med is och skaka igen i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall. 
  3. Dubbelsila upp i ett highballglas utan is.
  4. Avvakta en liten stund så att skummet sätter sig.
  5. Häll en skvätt sodavatten i shakern för att få med det sista av drinken.
  6. Toppa därefter med sodavattnet från shakern genom mitten på skummet så att drinken reser sig över kanten på glaset.
  7. Garnera med en apelsinskiva och myntablad.

Dela via