
Ramos gin fizz
Ramos gin fizz är en klassisk drink från slutet av 1880-talet. Ramos gin fizz, eller New Orleans fizz - som den kallades från början, skapades av bartendern Henry Charles Ramos på Imperial Cabinet Saloon i New Orleans, Louisiana. Enligt legenden ska en ramos gin fizz skakas i 12 minuter. Det är en syrlig och gräddig drink med tydlig smak av citrus och gin.
Du kanske också gillar den alkoholfria drinken the grey fox
Ingredienser & recept för Ramos gin fizz
- 6 cl old tom gin (sök på "old tom" bland gin i sortiment så hittar du rätt)
- 1,5 cl citronjuice
- 1,5 cl limejuice
- 2,5 cl sockerlag
- 3 cl grädde
- 4 droppar apelsinblomvatten
- 2,5 cl äggvita
- sodavatten
Garnering
- Apelsin
- Mynta
Glas
Highballglas
Gör så här:
- Häll alla ingredienser förutom sodavatten i en shaker och skaka utan is, för att skapa ett luftigt skum av äggvitan och grädden. (12 minuter om du vill)
- Fyll sedan shakern med is och skaka igen i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall.
- Dubbelsila upp i ett highballglas utan is.
- Avvakta en liten stund så att skummet sätter sig.
- Häll en skvätt sodavatten i shakern för att få med det sista av drinken.
- Toppa därefter med sodavattnet från shakern genom mitten på skummet så att drinken reser sig över kanten på glaset.
- Garnera med en apelsinskiva och myntablad.
Dela via
