
Äggtoddy
Namnet äggtoddy kommer ursprungligen från hindi, (tádi) och syftade ursprungligen på saft från solfjäderspalmen. Med start i Storbritannien blev det under tidigt 1800-tal populärt att dricka toddy, vilket var en blandning av sprit eller vin, socker och varmt vatten och citron. Äggtoddyn brukar däremot serveras kallt. Det är en söt och gräddig drink med tydlig smak av ägg.
Du kanske också gillar en alkoholfri eggnog
Ingredienser & recept för äggtoddy
- 6 cl brandy, whisky, madeira eller mörk rom
- 2 äggulor
- 2 msk socker
Garnering
Kakao, kanel eller muskot
Glas
Vinglas
Gör så här:
- Rör eller vispa äggulor och socker till en vit smet.
- Häll i en mugg eller i ett vinglas.
- Rör i önskad sprit- eller starkvinssort.
- Garnera eventuellt med kakao, kanel eller muskot.
Den svenska äggtoddyn är mest populär kring påsk. I USA och nordamerika dricks dock eggnog kring jul. Medan äggtoddy oftast serveras kall kan eggnog serveras både kall och varm.







