Eggnog

Eggnog

I Nordamerika dricks eggnog runt jul medan den svenska äggtoddyn är som mest populär i påsktider. Olika typer av fatlagrad sprit kan användas men den bör inte vara rökig. Det blir en gräddig och söt drink med tydlig smak av ägg.

Finns också som alkoholfri eggnog

 

Ingredienser & recept för eggnog

  • 6 cl brandy, whisky eller mörk rom
  • 6 cl standardmjölk eller grädde
  • 1 ägg
  • 3 cl sockerlag eller honung

Garnering

Riven muskotnöt eller kanel

Glas

Vinglas

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall.
  2. Sila upp i ett kylt vinglas.
  3. Garnera med riven muskotnöt eller kanel.
  4. Eggnog kan serveras varm. Värm då mjölken, skaka det övriga utan is och häll upp i ett irish coffee-glas.

Dela via