
Pisco sour
Pisco sour har sitt ursprung från tidigt 1900-tal i Peru, där drinken skapades av Victor Morris som en variant på whiskey sour för sina gäster. Det är en syrlig, lätt och luftig drink med tydlig smak av druva och citron.
Om du gillar pisco sour kanske du ska testa en alkoholfri gimlette
Ingredienser & recept för pisco sour
- 5 cl pisco
- 3 cl citronjuice
- 2 cl äggvita
- 3 droppar cocktailbitter
Garnering
Citron
Glas
Rocksglas
Gör så här:
- Häll alla ingredienser förutom cocktailbitter i en shaker och skaka utan is. Detta skapar ett luftigt skum av äggvitan.
- Fyll sedan shakern med is och skaka igen i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall.
- Dubbelsila upp i ett rocksglas fyllt med is.
- Häll några droppar cocktailbitter på skummet.
- Garnera med en citronskiva.
Dela via



