New York sour

New York sour

New York sour har sitt ursprung i 1880-talets Chicago under namnet continental sour. När den började serveras på barer på manhattan blev den dock populär under namnet New York sour. Det är en syrlig, lätt och luftig drink med smak av bourbon, citron och rött vin.

Den alkoholfria drinken the grey fox kan vara ett bra alternativ

 

Ingredienser & recept för New York sour

  • 5 cl bourbon
  • 3 cl citronjuice
  • 2 cl sockerlag
  • 2 stänk cocktailbitter
  • 2 cl äggvita
  • 3 cl rött vin

Garnering

Citronzest

Glas

Rocksglas

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser i en shaker utom rödvin och skaka utan is, för att skapa ett luftigt skum av äggvitan. 
  2. Fyll sedan shakern med is och skaka igen i cirka 8-12 sekunder så att drinken blir kall. 
  3. Dubbelsila upp i ett rocksglas med en stor isbit.
  4. Vänta någon minut så att skummet hinner sätta sig lite innan du försiktigt "floatar" rödvinet på toppen så att det lägger sig fint under skumkronan.
  5. Garnera med en citronzest.

Dela via