
Whiskey sour
Whiskey sour är en klassisk drink som sägs ha uppkommit så tidigt som 1870. Det är en lätt och luftig drink som är syrlig och kryddig med tydlig smak av citrus och whisky. En sour kan blandas på olika spritsorter men innehåller alltid citron- eller limejuice och socker.
Vill du hellre dricka alkoholfritt? Vi har recept på över 100 alkoholfria drinkar
Ingredienser & recept för whiskey sour
- 6 cl bourbon
- 3 cl citronjuice
- 2 cl sockerlag
- 1,5 cl äggvita
- 3 stänk cocktalbitter
Garnering
- Citron
- Rött cocktailbär
Glas
Rocksglas
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i en shaker och skaka utan is, för att skapa ett luftigt skum av äggvitan.
- Fyll sedan shakern med is och skaka igen i 8-12 sekunder så att drinken blir kall.
- Sila upp i ett rocksglas fyllt med is.
- Garnera med en citronskiva och ett rött cocktailbär.
Olika varianter av sour
Variera din sour genom att byta ut whiskyn mot den sprit eller likör du tycker bäst om, allt funkar! Tänk på att eventuellt minska sockret i sourmixen när du använder likörer.


