
Bloody Mary recept
Bloody mary skapades 1921 på Harry´s New York Bar i Paris av Fernad Petiot. Det är en kryddig, fyllig och fruktig drink med lite hetta och tydlig smak av tomat.. Den får extra sting genom lite tabasco och rivig pepparrot.
Finns också som en alkoholfri virgin Mary
Ingredienser & recept för bloody Mary
- 6 cl vodka
- 2 cl citronjuice
- 15 cl tomatjuice
- Salt, peppar, sellerisalt, tabasco, Worcestershiresås
- Eventuellt riven pepparrot
Garnering
- Selleri
- Citron
Glas
Highballglas
Gör så här:
- Börja med kryddorna, Worcestershiresås och 2-3 isbitar i ett highballglas.
- Tillsätt vodka och citronjuice.
- Avsluta med tomatjuice och rör om.
- Garnera med en selleristjälk och en citronskiva på kanten.
- Tillsätt eventuellt även riven pepparrot



