
Dryck till kalkon
Beroende på tillagning, kryddning och tillbehör kan kalkonköttet få en mild till mer kraftig smak. Rött vin är ofta ett bra val, men fatlagrat vitt, öl eller torr cider matchar minst lika bra.
Kalkon i ugn
Ofta försteker man kalkonen och ytan får då en småbränd smak. Kryddning med vitlök, rosmarin/salvia/timjan och citron ger smakrikt kött. Ett fruktigt eller kryddigt rött vin går bra till och ett friskt vitt vin med viss fatkaraktär ger en minst lika bra kombo. Ett öl kan både vara ljust och lite mörkare.
I sortimentet:
Rött vin till kalkon i ugn
Vitt vin till kalkon i ugn
Öl till kalkon i ugn
Cider till kalkon i ugn
Alkoholfritt till kalkon i ugn
Stekt kalkon
Beroende på kryddning, men stekytana gör att ett rött vin med viss fatkaraktär passa bra till, fylligt vitt eller ett öl med medelbeska är också utmärkta alternativ till.
I sortimentet:
Rött vin till stekt kalkon
Vitt vin till stekt kalkon
Öl till stekt kalkon
Alkoholfritt till stekt kalkon
Kalkonbröstflié
Det finns olika recept och därmed olika sorters smaksättning, tillbehör och tillagningssätt. Men generellt så är ett lättare rött vin eller smakrikt vitt bra till, liksom fylligt rosévin. Ett öl eller torr cider matchar också många rätter, gärna om det är het kryddning.
I sortimentet:
Rött vin till kalkonbröstfilé
Vitt vin till kalkonbröstfilé
Öl till kalkonbröstfilé
Cider till kalkonbröstfilé
Alkoholfritt till kalkonbröstfilé
Lär dig mer om att kombinera dryck och mat.
Dryck till fågel
Kyckling och kalkon har inte så smakrikt kött som exempelvis vildand eller anka.
Här kan du lära dig mer om dryck till fågel.
- Mjukare rött vin passar oftast bra til kyckling.
- Vitt vin med viss fatkaraktär bra till grillad kyckling.
- Öl med medelbeska är ett bra val till många fågelrätter.
- Torr cider har mycket fruktkaraktär som matchar olika kryddning.





