Argentinsk mat
I Argentina äter man mycket kött och gärna grillat. Landets matkultur liknar en blandning av Spanien och Italiens, det förekommer exempelvis en del pasta på tallrikarna.
Grillad mat – asado nationalrätten
Generellt till grillad mat så passar fruktiga drycker, och gärna med en viss sötma, som möter den brända smaken på ett bra sätt.
Rött, pale ale och must
Röda fruktiga viner, pale ale och alkoholfri äppelmust matchar många grillade kötträtter som exempelvis asado – Argentinas nationalrätt – bestående av slags revbensspjäll serverat med grönsallad eller potatissallad, och även chimichurrisås.
Ljust öl och lättare rött
Parrillada är en annan grillrätt, här samsas olika råvaror och gärna olika sorters korvar, bräss och bitar av tunn- och tjocktarm, som inte hör till vanligheterna här i Sverige. Tipset är att köra på ett ljust och inte så beskt öl, eller mjukare rött. Ett vitt vin med viss sötma fungerar också.
Soppan puchero
En vanlig soppa är puchero, som till största delen består av rot- och grönsaker, men också nötköttsbitar, exempelvis märgben. Här går ett ljust öl bra till, även mörkare lager matchar, eller en belgisk ljus ale med sin kryddiga ton. Ett vin kan gärna vara vitt och med viss sötma, för att möta det salta i soppan. En sherry kan vara ett alternativ.
Ñoquis
Denna rätt är landets svar på Italiens gnocchi. Degen görs på mosade potatis som grund. Serveras med tomatsås. Ett ljut öl går bra till, men även vitt, rosé eller mjukare och fruktigare rött vin.