
Tilltugg till glögg
Glögg och alkoholfri glögg passar till salta, söta och kryddiga tilltugg. Här är några tips på bra kombinationer.
Pepparkakor och ädelost
Här finns det både salt, sött och umami samt aromer som matchar både till röd och vit alkoholfri glögg.
Espressomuffins
Chokladsmaken och sötman gör att en röd alkoholfri glögg passar bättre än vit.
Nötter
Kryddstarka och salta nötter passar till söt och kryddig alkoholfri glögg. Sötman i drycken mildrar det heta i nötterna.
Brieost med rostad crust
Här fungerar en kyld vit alkoholfri glögg till. Crusten består av pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön som rostas i stekpanna. Panera bitar av brieost och krydda med chiliflakes och flingsalt.
Glöggtilltugg så in i Norden
I Sverige och Finland serveras glögg ofta med russin och mandlar. Som tilltugg väljer man gärna pepparkakor eller lussekatter. En nyare tradition är att njuta grönmögelost till glöggen.
I Danmark är det traditionella glöggtilltugget små bollformade pannkakor vid namn æbleskiver, som serveras med florsocker och jordgubbsmarmelad. I Norge dricker man glögg till ris à la malta, eller riskrem som det kallas där.