Systembolaget

Logga in

Varukorg

Start
Dryck & Mat
Tilltugg och dryck
Tilltugg till glögg

Kunskap & Inspiration

  • Världens mat
  • Kombinera dryck och mat
  • Smakskolan
  • Dryckesprovningar
  • Systembolaget Instagram live
    • Dryck i mat
    • Tilltugg och dryck
      • Tilltugg till glögg
        • Bubblor och snacks
          • Drinktilltugg
            • Tilltugg till champagne och mousserande
              • Tilltugg till vin
                • Cider till ostbrickan
                  • Tilltugg till öl
                  • Vad passar till?
                    • Dryckesplaneraren
                      • Min smakprofil

                        Tilltugg till glögg

                        Glögg passar till salta, söta och kryddiga tilltugg. Här är några tips på bra kombinationer.

                        4 enkla tilltugg till glögg

                        Pepparkakor och ädelost

                        Här är ett tilltugg som har både salt och salt samt har smak som matchar både till röd och vit glögg.

                        Espressomuffins

                        Chokladsmaken och sötman gör att en röd alkoholfri glögg passar bättre än vit.

                        Nötter doppade i choklad

                        Kryddstarka och salta nötter eller nötter doppade i choklad passar till söt och kryddig glögg. Sötman i drycken mildrar det heta i nötterna.

                        Brieost med rostad crust

                        Här fungerar en kyld vit glögg till. Crusten består av pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön som rostas i stekpanna. Panera bitar av brieost och krydda med chiliflakes och flingsalt.

                        Glöggtilltugg så in i Norden

                        I Sverige och Finland serveras glögg ofta med russin och mandlar. Som tilltugg väljer man gärna pepparkakor eller lussekatter. En nyare tradition är att njuta grönmögelost till glöggen.

                        I Danmark är det traditionella glöggtilltugget små bollformade pannkakor vid namn æbleskiver, som serveras med florsocker och jordgubbsmarmelad. I Norge dricker man glögg till ris à la malta, eller riskrem som det kallas där. 

                        Närbild på glöggkryddor som kanel och nejlika.

                        Glögg

                        Sött och kryddat

                        Lyckas med kombon

                        Lär dig kombinera med smakskolan