Avsändare – Till startsidan
StartDryck & Mat#viärsystembolaget

Christines favoriter till bouillabaisse

Kunskap & Inspiration

Christines favoriter till bouillabaisse

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här möter du Christine.

I vår butik på Folkungagatan 56 i Stockholm hittar du Christine Strand som helst inte sitter still. Skulle hon inte jobba hos oss lockar odling eller bondeliv.

Christines middagstips

– En personlig favorit är den sydfranska och mycket smakrika fisksoppan bouillabaisse med aioli. Till den är mitt förstahandsval ett svalt rosévin i bärig stil med örtiga aromer som möter soppans saffran, sälta och vitlök finfint. Även ett fylligt vitt vin från Bourgogne eller Jura sitter fint till smaken av saffran, den mustiga vitlöken och havets goda.

Fett, sälta och de knäckiga smakerna skapar en riktigt bra kombination!

– Till en smakrik manchego eller tryffelpecorino passar en kryddig och mustig pinot noir med fat och bär från Kalifornien. Fett, sälta och de knäckiga smakerna skapar en riktigt bra kombination!

Sist men inte minst är midsommarmaten ett av livets goda tillsammans med en fint kolsyrad pilsner i tjeckisk eller tysk stil. Eller varför inte en mörk lager? Bubblorna lättar upp och maltsötman möter sältan i sillarna på ett fint sätt.

Hitta dryckerna

Rosévin i kategorin Friskt & Bärigt
Vitt vin från Jura eller Bourgogne i kategorin Fylligt & Smakrikt 
Kryddigt & Mustigt rött vin från Kalifornien 
Pilsner i tysk eller tjeckisk stil
Mörk lager