Avsändare – Till startsidan
StartDryck & Mat#viärsystembolaget

Kayleighs tips till chèvre chaud

Kunskap & Inspiration

Kayleighs tips till chèvre chaud

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här möter du en av våra medarbetare i Halmstad.

Glöggelé eller vinglass? Kul, tycker Kayleigh Bishop Källberg som inte är rädd för att trixa med mat och smak. Jobbar gör hon i butiken Hallarna, Halmstad.

Kayleighs middagstips

– En riktigt sjysst chèvre chaud på surdegsbröd med rödbetor går alltid hem. Till det passar en trevlig torr champagne för den bubbelfrälsta eller en mellanmörk lager.

En riktigt sjysst chèvre chaud på surdegsbröd med rödbetor går alltid hem.

– I chèvre chaud jobbar man med mycket ost och rostade komponenter som pinjenötter, rödbetor och bröd. Chèvren bidrar med en syrlighet och den gratinerade osten gör att rätten blir matig och fyllig medan de rostade rödbetorna och honungen bidrar med en liten sötma. En brödig och frisk champagne är kanon för att bryta av den feta osten och möta de rostade aromerna.

Även en mellanmörk lageröl med lite sötma och fyllighet är sjysst för att möta ostens fyllighet. Sötman i ölet behövs för att honungen och rödbetorna ska känna sig hemma.

Hitta dryckerna

Torr champagne
Mellanmörk lager med liten sötma