På onsdag förbättrar vi våra IT-system och det kan orsaka störningar på sajten. Vi gör vårt bästa för att allt ska fungera som vanligt under dagen.

Avsändare – Till startsidan
StartDryck & Mat#viärsystembolaget

Confit de Canard – Robins favorit

Kunskap & Inspiration

Confit de Canard – Robins favorit

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här möter du Robin!

robin-nilsson1270x714.jpg

Robin Nilsson målar och styrketränar gärna när han inte huserar i vår butik på Bråhögsplatsen i Staffanstorp.

Robins middagstips

– Jag älskar att tillreda en riktigt god Confit de Canard, alltså anklår tillagad i ugn. Till det serverar jag inoljad spetskål och en god svampsås. Ett tips är att skiva spetskålen till stora plattor, ringla över olivolja, strö lite salt och toppa med pinjenötter innan du låter allt rostas i ugnen.

En klassisk bourgogne med härlig fyllighet som möter de kraftiga smakerna från både ankan och svampen.

– Denna feta och salta maträtt fungerar perfekt ihop med ett smakrikt vitt vin, till exempel en klassisk bourgogne med härlig fyllighet som möter de kraftiga smakerna från både ankan och svampen.

För den som föredrar öl eller vill ha en alkoholfri dryck matchar en smakrik alkoholfri ale de rostade och mustiga aromerna perfekt.

Trevlig middag!

Hitta dryckerna

Vitt vin från Bourgogne i kategorin Fylligt & Smakrikt
Alkoholfri ale

Mousserande till etiopisk mat

Berberekryddat med Bezawit

Mousserande till etiopisk mat

Rött till toscansk böngryta

Fredrik om italienskt

Rött till toscansk böngryta