Avsändare – Till startsidan
StartDryck & Mat#viärsystembolaget

Galetter och syrlig öl på Sebastians bord

Kunskap & Inspiration

Galetter och syrlig öl på Sebastians bord

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här möter du en av våra medarbetare i Malmö!

sebastian1270x714.jpg

Bråkig elektronisk musik, djur och att skriva är Sebastian Fritzons melodi. Till vardags hittar du honom i vår butik i Entré, Malmö.

Sebastians middagstips

– I matväg experimenterar jag gärna utan recept så långt det går. Ofta blir det olika grönsaks- och rotfruktskombinationer med färska örter och smakrika såser. Men en maträtt jag ständigt återkommer till är galetter. Variationen i innehållet ger breda och intressanta smakmöjligheter i dryckesväg där favoriterna helt klart hamnar på öltypen syrlig öl.

En gueuze med stalliga och halmiga toner fungerar utmärkt för att runda av den höga syran i osten.

– När jag kokar upp en gräddig roquefortsås med schalottenlök och sojabacon är det flamländsk röd och brun öl som gäller för att balansera upp umamin och sältan med de sötsyrliga inslagen i ölet.

En mildare variant av fyllning kan vara med stekta grönsaker, fetaost och pinjenötter där en gueuze med stalliga och halmiga toner fungerar utmärkt för att runda av den höga syran i osten.

Hitta dryckerna

Flamländsk röd och brun öl
Gueuze