Mousserande vitt till musslorna
I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Här tipsar Adam i Falköping om en klassisk rätt i ny tappning.
Adam Dehlén är en hobbybagare och matälskare som gärna läser böcker när han inte står redo för våra kunder i butiken i Falköping.
– Här kommer en klassiker där nya smakkompisar verkligen lyfter rätten. Spring ner till närmaste snabbköp och köp hem ett gäng blåmusslor. Koka musslorna i lite vin, öl eller mustig fond och tillsätt stekt bacon och smulad blåmögelost innan servering. Servera med ett gäng pommes och nybakat bröd.
Bubblorna bryter av den feta konsistensen och syran möter sältan i tillbehören.
– Kombinera rätten med ett lite fylligare torrt vitt mousserande vin, med eller utan alkohol. Bubblorna bryter av den feta konsistensen och syran möter sältan i tillbehören. Vill du hellre kombinera med öl passar en syrlig belgisk gueuze eller ett milt veteöl bra till.
Hitta dryckerna
Torrt vitt mousserande vin
Alkoholfritt mousserande vin
Gueuze
Veteöl