Systembolaget

Logga in

Varukorg

Start
Dryck & Mat

Kunskap & Inspiration

Porter till viltköttet

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Maud i Gränna tipsar om hur du kan kombinera vilt med annat än vin.

maud-andersson1270x714.jpg

Maud Andersson jobbar i vår butik i Gränna. På hemmaplan omges hon av en drös djur. Hund, häst och höns samsas på gården. Dessutom gillar hon allt som har med båtliv att göra.

Mauds middagstips

– Jag vill passa på att tipsa om en maträtt som min man lagade till mig, andbröst med stekt potatis. Till det serverades en porter som passade utmärkt till. Torr porter eller stout, med sin fyllighet och sina rostade aromer, är perfekta matchningar till viltkött. Det behöver inte alltid vara vin till kött.

Även en alkoholfri must som Nigrum passar utmärkt att servera till vilt.

Det behöver inte alltid vara vin till kött.

– Hemma hos oss äter vi mycket vilt eftersom min man är jägare. Det kan vara rådjur, vildsvin, älg eller hjort. Med på turerna är ofta älghunden Jeppe som älskar att vara ute i skogen!

Hitta dryckerna

Torr porter & stout
Bärmust (alltid utan alkohol)

Indisk gryta med naanbröd och ris.

Smakskolan

Kombinera öl med mat