Avsändare – Till startsidan
StartDryck & Mat#viärsystembolaget

Mörk lager till kroppkakorna

Kunskap & Inspiration

Mörk lager till kroppkakorna

I serien #viärsystembolaget delar våra butiksmedarbetare med sig av sina favoriträtter och matchande drycker. Johanna i Gränna tipsar om farmors bästa kroppkakor med passande dryck.

johanna-carlsson1270x714.jpg

Johanna Carlsson jobbar i butiken i Gränna. Tiden som inte spenderas med familjen går åt till träning och att lägga pussel. Ju fler bitar desto bättre!

Johannas middagstips

– Jag lagar mycket husmanskost och vill gärna tipsa om klassiska småländska kroppkakor, helst gjorda på farmors vis. Det finns dessvärre inget nedskrivet recept, men farmor Maj-Lis specialitet var att hon blandade ner rökt och rimmat fläsk i fyllningen och använde rikligt med kryddpeppar. I övrigt var det nog ett vanligt recept på småländska kroppkakor, alltså gjorda på endast kokt potatis.

Satsa på så mycket smak som möjligt och håll nere beskan.

– Kroppkakorna kombinerar jag helst med en mörk lageröl, gärna med lite sötma som möter sältan och röktonen i fyllningen. Vill du servera öl utan alkohol gäller samma sak, satsa på så mycket smak som möjligt och håll nere beskan. Annars fungerar även ett glas riktigt kall mjölk!

Hitta dryckerna

Mellanmörk och mörk lager med lite sötma
Alkoholfri lageröl