Avsändare – Till startsidan
StartVinÅrgång & lagringÅrgångstabellArgentina

Patagonien

Kunskap & Inspiration

Patagonien

Patagonien har ökenklimat och vinplanteringarna ligger utmed floder. Heta dagar med kalla nätter ger bra förutsättningar för lång växtsäsong.

2021  2020   2019   2018

Årgång: 2021

Betyg: 4

Södra Argentinas vinområden hade en varm och torr sommar. Höga dagstemperaturer och svala nätter skapade bra förutsättningar för mogna druvor med hög fruktsyra.


Årgång: 2020
Betyg: 4

Skörden startade mycket tidigare än normalt då värmen varit hög under en längre period. Detta efter att vintern och våren varit ovanligt kall med bland annat frostangrepp. Druvorna bärgades med hög koncentration av socker, fruktsyra och tanniner.


Årgång: 2019
Betyg: 5 

Vintern och våren var i början fuktig men när värmen kom med friska vindar så torkade vingårdarna snabbt upp. Sommaren var varm, med endast ett fåtal dagar med höga temperaturer över 40 grader. Det var hög kvalitet på druvorna vid skörd, med frisk fruktsyra och mycket fruktaromer. 


Årgång: 2018
Betyg: 5

I Patagonien ledde vårfrosten till en mindre skörd, men kvaliteten av de fullt mogna skördade druvorna var hög. Intensiva röda och vita viner med balans och struktur förväntas.

Dela via